תוחלת החיים של האוכלוסייה בישראל עלתה משמעותית בעשורים האחרונים - לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, בשנת 1960 עמדה תוחלת החיים של גברים בישראל על כ-70 שנים, ואילו של נשים על כ-73 שנים.
לעומת זאת, בשנת 2020 הגיעה תוחלת החיים של גברים בישראל לכ-81 שנים, ושל נשים לכ-84.5 שנים. העלייה המבורכת בתוחלת החיים מביאה איתה לפעמים סוגיות פחות נעימות, כמו למשל העובדה שאנשים רבים אכן מגיעים לגיל מבוגר, אך לא בהכרח במצב בריאותי טוב.
נושא חשוב כמו ייפוי כוח מתמשך הופך להיות מאוד רלוונטי, וכדאי להיערך לכך מבעוד מועד, בעזרת ליווי של עורך דין מומחה בתחום ייפוי כוח מתמשך, צוואות וירושות. בגיל מבוגר, ישנם סיכויים גבוהים יותר לחלות, ולאבד את היכולת לקבל החלטות עצמאיות לגבי עניינים רבים - כלכליים, אישיים, רפואיים ועוד.
ייפוי כוח מתמשך הוא מסמך משפטי, אשר מאפשר לאדם מבוגר למנות מיופה כוח שיטפל בענייניו במקרה שהוא יאבד את כושר היכולת שלו לקבל החלטות, כמובן בהתבסס על מספר קריטריונים שייקבעו מראש.
ייפוי כוח מתמשך מבטיח שהעניינים האישיים והרכושיים של האדם יטופלו בצורה הראויה, והוא לא יצטרך להזדקן בצורה מעליבה ומשפילה, על ידי כך שהוא מאפשר ניהול של ענייניו האישיים - טיפול רפואי, מגורים, פעילות חברתית ועוד.
עניינים כלכליים כמו תשלומים, ניהול חשבונות בנק, נכסים, עסקים ועוד. כאשר עושים ייפוי כוח מתמשך, חשוב לבחור מיופה כוח ראוי, אשר ניתן לסמוך עליו שיפעל בטובת האדם.
כמו כן, חשוב להגדיר במפורש את סמכויות מיופה הכוח, על מנת למנוע מחלוקות בעתיד. חשוב לדעת: ייפוי הכח המתמשך מבטיח שאדם אחר שאנו בוחרים יוכל לקבל החלטות בשמנו אם נהיה מאושפזים או סיעודיים, ולא ימונה לנו אפוטרופוס שרירותי.
ללא ייפוי כוח, קרוב משפחה יצטרך לפנות לבית משפט למינוי אפוטרופוס, תהליך יקר וממושך. ייפוי כוח מתמשך הוא מסמך משפטי המאפשר לכל אחד מאתנו להצהיר מראש מי ינהל עבורנו את עניינינו האישיים והכלכליים, למקרה שלא נוכל לעשות זאת בעצמנו עקב מצב רפואי.
ייפוי הכוח מעניק שליטה וודאות בנוגע לטיפול העתידי שנקבל. לאחר שנבצע את ייפוי הכוח, כדאי להכין צוואה, המבטאת את הרצון שלנו לגבי חלוקת רכושנו ונכסינו לאחר המוות.
לכן, חשוב לכל אדם בוגר לערוך בעודו כשיר ייפוי כוח מתמשך עם עורך דין, כדי להבטיח שמירה מרבית על זכויותיו ורצונותיו אם מצבו הבריאותי יידרדר בעתיד.
Comments